Hlavní obsah

Cyklokrosař Dlask: Pauza je znát, ale budu bojovat

Vinou prodělaného zranění, které ovlivnilo přípravu na cyklokrosový světový šampionát v Itálii, neočekává český reprezentant Petr Dlask umístění na nejvyšších příčkách. Přesto by se rád desítce nejlepších přiblížil. „Nikdo ode mě nic nečeká, jdu do závodu s čistou hlavou a ne jako favorit,“ říká Dlask s tím, že mu role favorita v minulých letech příliš k prospěchu nebyla.

Foto: archiv

Cyklokrosař Petr Dlask

Článek

S jakými ambicemi jste přijel na světový šampionát?

Za krátkou dobu, co jsem se vrátil po zranění nohy, jsem se snažil trénovat na maximum. Mám čisté svědomí, udělal jsem, co šlo. Nucená pauza je ale znát.

Umístění v první desítce by se rovnalo zázraku?

Do pohody mám daleko, to je jasné. Po posledním svěťáku jsem zvažoval, jestli má cenu vůbec do Itálie jet. Ale budu bojovat a třeba na závěr ještě vylepším sezónu. Nikdo ode mě nic nečeká, jdu do závodu s čistou hlavou a ne jako favorit, což mi v minulých letech nepřidalo.

Na co se tedy cítíte?

Asi to nebude bůhvíjaký výsledek, ale rozhodně se nejedu jen svézt. Rád bych se přiblížil té desítce.

Co říkáte na trať?

Je prakticky stejná jako loni při Světovém poháru. Jen tady v minulých dnech dost pršelo, tak je otázka, jestli to vyschne. Mně by víc vyhovovalo bláto.

Koho považujete za favority?

Hodně dobře je na tom Holanďan Boom, vítěz posledních dvou závodů Světového poháru. Do bojů o medaile jistě promluví i moji stájoví kolegové z Belgie Wellens a Vervecken. Jsem zvědav, jestli se z posledních dvou mizerných víkendů vzchopí suverén sezóny Nijs, zdá se mi v útlumu.

A co české barvy?

Zdeněk Štybar je určitě schopen bojovat o medaili a věřím, že bude zatápět těm nejlepším.

Reklama

Související témata: