Hlavní obsah

Dlask šampionát nakonec odpískal

TREVISO

Oproti původním předpokladům se na víkendovém mistrovství světa v cyklokrosu představí jen čtrnáct českých jezdců. Zkušený Petr Dlask totiž v pátek ráno kvůli náhlému onemocnění svou účast vzdal.

Foto: archiv

Petr Dlask

Článek

„Petr je z toho špatný. Má zimnici a nemůže startovat. Čekal do poslední chvíle, jestli se jeho stav nezlepší, ale ráno to definitivně zrušil. Je to škoda, protože měl šanci udělat nejlepší výsledek na šampionátu za poslední léta,“ řekl v pátek reprezentační trenér Petr Klouček.

V neděli tak v elitní kategorii pojede v českých barvách jen kvarteto Štybar, Šimůnek, Ausbuher, Mlynář. „Chtěli jsme povolat náhradníka Honzu Chrobáka, ale bylo to hrozně narychlo. Nepočítal s tím, poslední týden pořádně netrénoval,“ vysvětlil.

Trenér přesto věří, že Češi mají letos reálnou šanci porvat se v elitní kategorii o medaili. „Šimůnek a Štybar mezi favority patří. Ale s nimi dalších osm lidí,“ uznal. Štybar odstartuje díky postavení v žebříčku z první řady, Šimůnek z druhé.

Jako první Petruš

Jako první zasáhnou zítra do bojů junioři v čele s největší českou medailovou nadějí Lubomírem Petrušem, úřadujícím mistrem Evropy. „O zlato se chci rvát, ale spokojen budu s jakoukoliv medailí,“ uvedl jezdec stáje Empella.

Trenér Klouček hodně věří i jediné české ženě Pavle Havlíkové, která pojede svůj závod v neděli od 11 hodin. „Někde kolem pátého místa by to snad vyjít mohlo. Kdyby se povedlo nějaké umístění výš, byla by to fantazie. Za zklamání bych považovala, když se nedostanu do první desítky,“ prozradila svěřenkyně trenéra Hollosiho z klubu KC Kooperativa SG Jablonec.„Díky Pavle máme šanci na historicky nejlepší český výsledek v ženské kategorii,“ prohlásil Klouček.

Do bojů o duhové trikoty ve čtyřech kategoriích zasáhne celkem 226 závodníků. Juniorů i mužů do 23 let je přihlášeno shodně 62, startovní listina závodu žen čítá  38 jmen a borců v elitní mužské kategorii se představí 64.

Program šampionátu:
Sobota - 11.00: junioři (Petruš, Marvan, Adel, Hník, Friml), 14.30: muži do 23 let (O. Bambula, L. Klouček, Polnický, Menger).
Neděle - 11.00: ženy (Havlíková), 14.30: muži (Štybar, Šimůnek, Ausbuher, Mlynář).

Reklama