Hlavní obsah

Slavia přiváží z Trebinje vítězství

TREBINJE

Úspěšně vstoupili fotbalisté Slavie do boje o vytouženou Ligu mistrů. V úvodním utkání druhého předkola prestižní soutěže porazili bosenský Leotar Trebinje 2:1, branky Pražanů vsítili Adauto a Richard Dostálek. Odveta druhého předkola se hraje ve středu 6. srpna v Praze na Strahově.

Foto: ČTK

Patrik Gedeon (vlevo) ze Slavie Praha v souboji s Bobanem Stojanovičem z Leotaru Trebinje v utkání druhého předkola fotbalové Ligy mistrů.

Článek

Domácí Leotar začal aktivně a v první desetiminutovce často ohrožoval Černého branku. Nejdříve vypálil nepřesně Krunič, potom už musel slávistický brankář na zem po Vučeničově přízemním pokusu a Delibašičova rána mířila rovněž do Černého náruče. Největší možnost měl Stojanovič, jenž se dostal po Kruničově přistrčení za střed slávistické obrany, ale míč poslal vedle pravé tyče.

Pražané o sobě dali vědět vzápětí a měli lepší úspěšnost. Piták nejdříve marně reklamoval po svém centru ruku jednoho z obránců ve vápně, pak si brankář Stojkovič poradil s Hrdličkovou hlavičkou, ale v 16. minutě se už Adauto prosadil. Pozici měl jednoduchou, protože Kuka vysunul do uličky Skácela, jeho střelu gólman Leotaru vyrazil jen k volnému Brazilci, který skóroval do prázdné branky.

Adautův lob vedení nezvýšil

Tým ze srbské části Hercegoviny spoléhal především na útočníka Stojanoviče, který dělal slávistické obraně potíže. Jeho hlavičku s vypětím sil Černý vyrazil, na druhé straně Vučinič zachránil na brankové čáře svůj tým po Hrdličkově zakončení. Jenže pak Stojanovič upadl ve vápně po souboji s Lukášem Doškem a Delibašič nařízenou penaltu proměnil. Plné ruce práce měl Černý ještě po pokusech Muliny a Kruniče.

Do druhého poločasu poslal trenér Miroslav Beránek na hřiště místo Bejbla hlavičkáře Müllera, aby eliminoval Stojanoviče. A jeho svěřenci navíc hned udeřili v ofenzivě. Adautův průnik ještě skončil na Stojkovičových nohách, ze standardní situace se však už Slavia prosadila. Skácelův roh prodloužil Hrdlička a míč usměrnil do sítě hlavou Dostálek.

Ještě vylepšit výsledek mohl v 64. minutě Adauto, který se ocitl sám před brankou soupeře, jeho lob byl však nepřesný. Slavia i nadále kontrolovala hru a Kuka vyzkoušel Stojkovičovu pozornost bombou těsně nad břevno. Skácel pak v dobré pozici volil místo střely nepřesnou přihrávku a jeho další možnost brankář kryl. Slavia soupeře k závěrečnému náporu nepustila.

Leotar Trebinje - Slavia Praha 1:2
Poločas: 1:1. Branky: 42. Delibašič z pen. - 16. Adauto, 49. Dostálek. Rozhodčí: Šebek - Žurba, Kyslujuk (Ukr.). ŽK: Vučinič, Šaraba - Hrdlička, L. Došek. Diváci: 4256.
Trebinje: Stojkovič - Miloševič, Jerinič, Šaraba (77. Čorlija) - Vučinič (61. Jovanovič), Kerkez, Mulina, Krunič (80. Jankovič), Popovič - Delibašič, Stojanovič. Trenér Mile.
Slavia: Černý - L. Došek, Bejbl (46. Müller), Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek (90. Zachariáš), Gedeon, Skácel - Kuka, Adauto (75. T. Došek). Trenér Beránek.

Reklama

Související témata: