Hlavní obsah

Kreuziger zahájil závod Paříž-Nice patnáctým místem v prologu

AMILLY

Jednadvacetiletý český cyklista Roman Kreuziger zahájil patnáctým místem závod Paříž-Nice, na němž loni právě v prologu dosáhl na druhou pozici. V neděli člen italského týmu Liquigas na trati 4,6 kilometru kolem města Amilly ztratil dvanáct sekund na vítězného Thora Hushovda.

Článek

Vysoký Nor v neděli v individuální časovce porazil o čtyři sekundy Španěla Markela Irizara, Němec Stefan Schumacher byl třetí se ztrátou pěti sekund.

Tradičně první velký etapový závod sezóny se rozběhl navzdory sporům pořádající organizace ASO, jež zajišťuje i Tour de France, s Mezinárodní cyklistickou unií (UCI). Prezident UCI Pat McQuaid v minulých dnech vyzval jezdce k bojkotu, neboť podle něj je závod ilegální. UCI vadí, že ASO se řídí při organizaci závodu francouzskými zákony, a ne pravidly cyklistické unie.

McQuaid hrozí účastnícím se jezdcům až šestiměsíční suspendací, pokutami do výše 10 000 švýcarských franků a zákazem startu na blížícím se mistrovství světa na dráze. Týmy přesto na pátečním setkání odhlasovaly, že do závodu odstartují.

Reklama