Hlavní obsah

Devět českých cyklistů pojede na dráhové MS do Manchesteru

PRAHA

Devět reprezentantů nominoval Český svaz cyklistiky na světový dráhový šampionát. Ten se uskuteční od 26. do 30. března opět po osmi letech v Manchesteru, kde v roce 2000 vybojoval Pavel Buráň bronzovou medaili v keirinu.

Článek

V Anglii budou české barvy hájit Jarmila Machačová, Lada Kozlíková a sedmička mužů. Ve stíhačských disciplínách Milan Kadlec, Petr Lazar, Alois Kaňkovský a Martin Bláha, ve sprinterských Adam Ptáčník, Denis Špička a Tomáš Bábek.

Nejvytíženější budou Ptáčník s Bábkem, kteří budou na startu tří disciplín. Spolu se Špičkou pojedou týmový sprint, Ptáčník k tomu ještě keirin a sprint jednotlivců, Bábek se nominoval do sprintu a závodu na 1 km s pevným startem.

Špička pojede i keirin, dva starty čekají také Kaňkovského, který bude v omniu obhajovat titul a spolu s Lazarem bronz v bodovacím závodě dvojic. Kadlec pojede bodovačku a Bláha scratch.

Machačová bude v bodovacím závodě potvrzovat druhé místo z konečného pořadí Světového poháru a pojede i scratch, Kozlíkovou čeká stíhací závod na 3 km.

Reklama

Související témata: