Hlavní obsah

Druhou etapu cyklistického Gira vyhrál domácí Ricco

AGRIGENTO

Absolutním triumfem domácích cyklistů skončila nedělní druhá etapa Gira d'Italia, jejíž cíl byl po 207 kilometrech v Agrigentu. V závěrečném spurtu se radoval lídr stáje Saunier Riccardo Ricco, druhý dojel obhájce celkového prvenství Danilo Di Luca a třetí Davide Rebellin. Do růžového trikotu lídra se oblékl čtvrtý Franco Pellizotti.

Článek

Větší část dnešní etapy jeli v úniku Jeremy Roy a David Loosli, kteří si vybudovali až desetiminutový náskok, 50 kilometrů před cílem byli ale pelotonem dostiženi. Průběh negativně ovlivnila také řada pádů, do nichž se zapletl i loňský vítěz Tour de France Alberto Contador. Nejhůře dopadl David Zabriskie z vítězného týmu ze sobotní časovky Slipstream, jenž skončil v nemocnici a v závodě už pokračovat nebude.

Giro d'Italia - 2. etapa (207 km)
1. Ricco 5:48:35, 2. Di Luca, 3. Rebellin, 4. Pellizotti, 5. Savoldelli (všichni It.), 6. Rodriguez (Šp.) všichni stejný čas, ...119. Raboň (ČR) -5:37.
Průběžné pořadí
1. Pellizotti 6:15:16, 2. Vande Velde (USA) -1, 3. Sörensen (Dán.), 4. Di Luca oba -7, 5. Possoni, 6. Nibali (oba It.) oba -8, ...130. Raboň -7:35.

Reklama

Související témata: