Hlavní obsah

Kazašský cyklista Kašečkin byl zproštěn obvinění z dopingu

BERLÍN

Vedení kazašského cyklistického svazu zprostilo obvinění z dopingu Andreje Kašečkina. V pátek to oznámil francouzský deník L'Equipe s tím, že hlavním důvodem byl nedostatek důkazů. Profesionální jezdec týmu Astana se loni v srpnu podrobil mimosoutěžní kontrole, která odhalila nepovolenou krevní transfuzi.

Článek

Kašečkin byl stejně jako jeho krajan Alexander Vinokurov, jenž byl přistižen během loňské Tour de France, z Astany vyloučen. Pokud se vedení Mezinárodní cyklistické unie UCI neodvolá ke sportovní arbitráži, může nyní beztrestně závodit, ale musí si najít nový tým.

Další cyklista s dopingovými problémy Michael Rasmussen požaduje po své bývalé stáji Rabobank odškodné ve výši 5,5 miliónu eur. Loni byl jako lídr Tour odvolán ze závodu,kde by si zřejmě udržel vedoucí postavení. Důvodem stažení ze závodu byl fakt, že Dán udal týmu několikrát mylné informace ohledně místa tréninkového pobytu, čímž se dostal do podezření z dopingu. Rasmussen ovšem tvrdí, že Rabobank věděl, kde se vyskytuje, a propuštění bylo tedy neopodstatněné.

Reklama