Hlavní obsah

Huříková a Spěšný vyhráli třetí závod Českého poháru bikerů

KARLOVY VARY

Olympionička Tereza Huříková zvítězila v třetím závodu Českého poháru v cross country na horských kolech na novém okruhu v Karlových Varech. Mezi muži vyhrál při absenci vítěze předchozího závodu Jaroslava Kulhavého, který se rovněž chystá na hry v Pekingu, jeho neúspěšný soupeř v souboji o účast na olympiádě Milan Spěšný.

Foto: Sport Invest

Tereza Huříková

Článek

Huříková se osamostatnila v čele závodu hned od prvního okruhu a suverénně si jela pro druhé vítězství v sezoně, když druhý závod v Teplicích vynechala. Ve druhém sedmikilometrovém okruhu sice upadla, ale její suverénní výkon na technickém okruhu vedoucím většinou po lesních cestách nad Grandhotelem Pupp to neohrozilo.

"Nejelo se mi moc dobře, stále jsem cítila únavu z mistrovství Evropy. Ve druhém okruhu mi podklouzlo kolo a skončila jsem na zemi. Potom jsem již dávala větší pozor a především si hlídala bezpečný náskok," řekla Huříková, kterou nyní čekají závody Světového poháry v Andoře a Fort Williamu.

Zajištěná nominace na MS

Druhá Pavla Havlíková si díky sobotnímu vystoupení a výkonu na evropském šampionátu zajistila nominaci na červnové mistrovství světa v italském Val di Sole. "Jsem s výsledkem i výkonem maximálně spokojená. Především mě těší tak malý odstup za Huříkovou, protože to v minulosti nebylo," uvedla.

Do poloviny závodu mužů spolu vpředu jezdilo kvarteto Jan Škarnitzl, Spěšný, Pavel Boudný a Filip Eberl. Poté Spěšný nastoupil a rychle ukázal soupeřům záda. Eberl zaostal a zbylá dvojice se rozdělila až v posledním kole. Škarnitzl po vítězství a třetím místě v předcházejících závodech zkompletoval svoji medailovou sbírku a upevnil si vedení v seriálu.

"Jelo se mi úplně lehce. Závod jsem vůbec neměl v plánu, nakonec jsem se rozhodl a jel z plného tréninku, takže jsem nadmíru spokojen," řekl ČTK Spěšný. "Forma ještě není asi úplně ideální. Něco jiného je vyhrát doma či být patnáctý v závodu Světového poháru. Tempo bylo zcela jiné než před týdnem na mistrovství Evropy. Uvidíme příští týden na Světovém poháru," uvedl Spěšný, pro kterého bude vrcholem sezóny mistrovství světa za měsíc.

Muži:
1. Spěšný (Merida Biking) 1:58:09, 2. Škarnitzl (dimp Giant) -44, 3. Boudný (Dekhome Cannondale) -1:07, 4. Parti (Maď.) -1:17, 5. Ulman (Scott Hagget MTB) -1:33, 6. Hlaváč (Scott Scania) -3:34.
Pořadí po třech závodech:
1. Škarnitzl 190, 2. Eberl (Scott Scania) 172, 3. Hynek (Scott Hagget MTB) 159.
Ženy:
1. Huříková (ČS MTB) 1:38:38, 2. Havlíková (KC Kooperativa) -1:48, 3. Jansová (ČS MTB) -4:22, 4. Veselá (Favorit Brno) -7:19, 5. Němcová (Pell´s Hard Bikers) -9:22.
Pořadí po třech závodech:
1. Havlíková 187, 2. Šulcová (Rock Machine) 155, 3. Němcová 154, 4. Huříková 140.

Reklama