Hlavní obsah

Kreuzigera štve Schleckova forma

ALPE D'HUEZ

Jediný český zástupce na Tour Roman Kreuziger si v cíli středeční etapy pořádně vydechl. „Byla dlouhá a strašně těžká,“ prohlásil. „Pokud se někdo cítil dobře, tak si ji užil. Já jsem se trochu trápil, ale i tak se mi líbila,“ dodal.

Článek

Nejvíc starostí mu nadělalo hned první stoupání na průsmyk Galibier. „Tam to bylo fakt špatné. Pak už jsem se ale cítil lépe, i když mě malá krize potkala i cestou na Col de la Croix de Fer. Ale ještě před vrcholem jsem se dotáhl na čelo. V posledním kopci Sastre nastoupil a já si až do cíle jel svoji časovku. Na to, že jsem jel celou dobu sám, jsem zase tolik neztratil,“ líčil Kreuziger.

Přestože včerejší etapa byla určitě těžší než úterní, jelo se mu prý lépe. „V pondělí byl volný den a potvrdilo se, že mi tyhle přestávky nesedí. Je to zkušenost, musím se prostě naučit den volna rozložit nějak jinak,“ meditoval český mladík.

Pokud ho něco opravdu mrzí, pak fakt, že bílý trikot pro nejlepšího závodníka do 25 let patří Andymu Schleckovi. „Stáj CSC je ale neskutečně silná, takže se, bohužel, asi budu muset při své premiéře spokojit s druhou příčkou. On je sice o rok starší, ale Tour jede také poprvé. Musím přiznat, že z něj mám respekt, ale jsme kamarádi. To, že je přede mnou, mě ale fakt štve. I když vím, že si to zaslouží, momentálně je prostě lepší.“

Týmová strategie Liquigasu se podle Kreuzigera nemění, přestože Nibali včera ztratil více než čtvrt hodiny. „Pořád platí, že jsme ve stáji oba na stejné úrovni, ostatní o nás pečují rovnoměrně. Chceme ještě zkusit vyhrát etapu. Ukázali jsme se sice v dobrém světle, ale etapový triumf nám moc chybí,“ přiznal český reprezentant. O vítězi Tour se podle něj rozhodne jen mezi jezdci CSC. „Mají žlutý trikot a budou zbytek závodu kontrolovat,“ řekl Kreuziger.

Reklama