Hlavní obsah

Armstrong má obavy z chování diváků na Tour

LONDÝN

Americký cyklista Lance Armstrong, který ohlásil v září návrat do profesionálního pelotonu, má obavy z toho, že by jej mohli při Tour de France napadnout diváci. Sedminásobný vítěz slavného závodu řekl britskému deníku The Guardian, že se bojí o svou bezpečnost.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

Americký cyklista Lance Armstrong

Článek

"Nechci se dostat do nějaké nebezpečné situace, která by mohla ve Francii nastat. Existují tam agresivní emoce a pokud lidé věří tomu, co čtou, bude má bezpečnost ohrožena," tvrdí sedmatřicetiletý člen stáje Astana. "Cyklistika je sport na otevřené silnici lemované diváky. Chci věřit tomu, že i když mě nemají rádi, nebudou do závodu zasahovat," dodal.

Armstrong se stále ještě nerozhodl, zda Tour v příštím roce pojede. Předtím by se chtěl ještě sejít s francouzskými pořadateli. Určitě chce poprvé startovat na Giru d'Italia.

Svou aktuální formu si Američan nemůže vynachválit. "Cítím se lépe fyzicky a motivaci mám stejnou jako v roce 1999. Tehdy mi po vyléčení rakoviny nikdo nevěřil," uvedl. "Příští rok nebude jiný, i když to lidé neradi slyší. Soustředím se na jednotlivé aspekty jízdy, týmu, strategie a tvrdé práce. Není v tom žádné tajemství, nemám co skrývat," obhajoval se proti hlasům, které jej podezřívají z užívání nedovolených prostředků.

Reklama