Hlavní obsah

Vandenvelde v úniku vyhrál 4. etapu závodu Paříž-Nice

ST. ETIENNE

Americký cyklista Christian Vandevelde vyhrál díky úspěšnému sólovému úniku, k němuž se odhodlal dvacet kilometrů před cílem, dnešní čtvrtou etapu závodu Paříž-Nice. Vedení v celkovém pořadí udržel Francouz Sylvain Chavanel, který však má náskok pouhých šesti sekund před Španělem Juanem Manuelem Garatem.

Článek

V posledním kopci ve středu zaútočil i největší favorit závodu Alberto Contador. Vítěz loňského Gira d'Italia a Vuelty dojel ve skupině cyklistů, která dorazila do cíle čtrnáct sekund za vítězem, a snížil Chavanelův náskok na 36 sekund. V celkovém pořadí je zatím Contador čtvrtý, ale očekává se jeho útok v posledních čtyřech etapách, na jejichž trasách je vždy horská prémie první kategorie.

S Contadorovou skupinou se udržel i český cyklista Roman Kreuziger. Díky patnácté příčce se posunul v celkovém pořadí ze 46. na 30. místo.

Cyklistický etapový závod Paříž-Nice - 4. etapa (173,5 km):
1. Vandevelde (USA) 4:01:31, 2. Hivert (Fr.), 3. Lorenzetto (It.), 4. Moreau (Fr.), 5. Voigt (Něm.), 6. Moinard (Fr.), ...15. Kreuziger (ČR) všichni -14.
Průběžné pořadí: 1. Sylvain Chavanel (Fr.) 13:31:36, 2. Garate -6, 3. Flecha, 4. Contador (všichni Šp.) oba -36, 5. Seeldraeyers (Belg.) -37, 6. Millar (Brit.) -50, ...30. Kreuziger -2:51.

Reklama