Hlavní obsah

Cavendish vyhrál v těsném spurtu závod Milán-San Remo

SAN REMO

Britský cyklista Mark Cavendish vyhrál v hromadném spurtu jubilejní 100. ročník slavného jednorázového závodu Milán-San Remo. Třiadvacetiletý člen týmu Columbia-Highroad porazil po 298 kilometrech o centimetry Němce Heinricha Hausslera.

Článek

Haussler se odpoutal od hlavní skupiny několik desítek metrů před cílem a Cavendish se ho jako jediný dokázal udržet. I tak se ale dlouho zdálo, že si Němec jede pro vítězství, nicméně na posledních metrech se rodák z ostrova Man dostal na jeho úroveň a po prozkoumání cílové kamery byl prohlášen za vítěze.

"Vůbec jsem nečekal, že vyhraju, opravdu. Je to neuvěřitelné," radoval se Cavendish po svém debutu v italské klasice. "George Hincapie a celý tým mi hodně pomohli ve stoupáních. Trochu jsem se lekl, když jsem viděl vyrazit Hausslera, ale naštěstí jsem ho dokázal předjet," dodal.

S dvousekundovou ztrátou dovedl hlavní skupinu do cíle Hausslerův kolega z týmu Cervélo Nor Thor Hushovd.

Sedminásobný vítěz Tour de France Američan Lance Armstrong, jenž se poprvé po 1335 dnech představil na závodě v Evropě, vypadl ze hry o přední umístění ve stoupání krátce před finišem. Sedmatřicetiletý Američan dojel do cíle v pelotonu osm minut za vítězem.

Armstrongovým dalším startem bude od pondělí etapový závod Vuelta Castilla y León, kde poprvé pojede společně s týmovým kolegou Albertem Contadorem.

Milán-San Remo, cyklistický jednorázový závod (298 km):
1. Cavendish (Brit.) 6:42:31, 2. Haussler (Něm.) stejný čas, 3. Hushovd (Nor.), 4. Davis (Austr.), 5. Petacchi, 6. Bennati (oba It.) všichni -2.

Reklama

Související témata: