Hlavní obsah

Raboň byl druhý v etapě závodu Kolem Romandie, Kreuziger čtvrtý

LA CHAUX DE FONDS

Cyklista František Raboň obsadil druhé místo ve čtvrteční druhé etapě závodu Kolem Romandie, jenž patří do nejvyšší kategorie UCI ProTour. Druhý český zástupce Roman Kreuziger dojel po 161,5 km do cíle v La Chaux De Fonds na čtvrté pozici. Etapu vyhrál v hromadném spurtu trojnásobný mistr světa Oscar Freire ze Španělska, trikot lídra si udržel domácí Gregory Rast.

Článek

Pětadvacetiletý Raboň dalším umístěním mezi elitou potvrdil, že prožívá své nejlepší období mezi profesionály. Člen týmu Columbia-Highroad už v 63. ročníku prestižního závodu zvítězil v úterním prologu a středeční etapu absolvoval ve žlutém dresu.

Ten však neuhájil a klesl na čtvrtou pozici, kterou si dnešní bonifikací za umístění pojistil. Na vedoucího Rasta ztrácí Raboň 27 sekund.

O tři roky mladší Kreuziger ve čtvrtek znovu atakoval pomyslné stupně vítězů, poté co v prologu skončil pátý. Celkově druhý muž minulého ročníku letos uzavírá první desítku průběžného pořadí, které se s největší pravděpodobností hodně změní v páteční časovce týmů.

"Škoda, že to nevyšlo na bednu, rozhodoval o tom až fotofiniš," komentoval na svém webu závěr etapy Kreuziger, jehož těsně porazil Kazach Assan Bazajev. "Ale být v první pětce se počítá. A pro českou cyklistiku je dobré, že to na bednu urval Fery," dodal český cyklista, podle nějž může být časovka družstev pro celkový výsledek rozhodující.

Cyklistický závod Kolem Romandie - 2. etapa (161,5 km):
1. Freire (Šp.) 4:06:56 hod., 2. Raboň (ČR), 3. Bazajev (Kaz.), 4. Kreuziger (ČR), 5. D. Martin (Ir), 6. Bono (It.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Rast (Švýc.) 6:19:13, 2. Serrano (Šp.) -5, 3. Bak (Dán.) -12, 4. Raboň -27, 5. Freire -28, 6. Casar (Fr.) -34, ...9. Kreuziger -37.

Reklama