Hlavní obsah

Cyklistický seriál Czech tour bude mít tři závody

PRAHA

Nově vzniklý seriál silničních závodů Czech cycling tour bude mít tři díly. Pro české cyklisty bude znamenat zpestření sezóny, navíc se zajímavou finanční motivací - vítěz seriálu se totiž může těšit na odměnu 100 000 korun, což jsou na domácí poměry velké peníze.

Článek

Seriál je rozložen prakticky do celé sezóny. Odstartuje v sobotu 23. května v Olomouci, druhý díl se jede v Hradci Králové 9. července a finálový závod uvidí 30. září Praha.

"Po skončení Závodu míru hledáme cestu, jak domácí závody dostat do kalendáře Mezinárodní cyklistické unie. I proto se zrodil seriál Czech cycling tour, jehož závody bychom tam časem chtěli dostat," řekl ve čtvrtek novinářům ředitel seriálu René Andrle, ještě do loňska aktivní závodník, který v současné době pracuje jako sportovní manažer profesionálního celku PSK Whirlpool Author.

Na cenách za celkové umístění si jezdci rozdělí 200 000 korun. Druhý v pořadí bude brát 50 000, třetí 30 000 a ještě desátý získá 2000 korun. V jednotlivých závodech obdrží vítězové 20 000, druzí 15 000 a třetí v cíli 10 000 korun. V prvních dvou závodech v Olomouci a v Hradci Králové se bude také bojovat o postup do pražského finále.

"Na Staroměstském náměstí, kde se náš závod jede, může startovat z bezpečnostních důvodů a propustnosti tratě tak maximálně padesát cyklistů. Proto po prvních dvou závodech bude sestaven žebříček, podle nějž bude sestavena startovní listina pro Prahu," řekl ředitel posledního závodu a místopředseda Českého svazu cyklistiky Jan Kopač.

Reklama