Hlavní obsah

Cyklista Raboň obhájil mistrovský titul v časovce

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU

František Raboň z celku Columbia High Road obhájil mistrovský titul v cyklistické časovce. Na společném šampionátu českých a slovenských jezdců v Bánovcích nad Bebravou dnes absolvoval trať dlouhou 39,4 kilometru za 48:26 a druhého v pořadí Stanislava Kozubka z PSK Whirlpool Author porazil o 56 sekund. Třetí skončil Tomáš Okrouhlický ze Sparty Praha.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyklista František Raboň

Článek

Na start kategorie elite se postavilo jen 33 jezdců, z toho 24 českých. Chyběli mezi nimi ale další dva loňští medailisté: stříbrný Jan Hruška se věnuje horským kolům a René Andrle ukončil závodní kariéru.

Za této situace byl jednoznačným favoritem Raboň, který v letošní sezoně dokázal vyhrát již dvě časovky v kvalitních etapových závodech. Roli favorita plnil hned od prvních kilometrů, v polovině závodu měl při průjezdu náměstím v Bánovcích k dobru před Kozubkem už 36 sekund.

V druhých dvaceti kilometrech dokázal svůj náskok ještě zvýšit a při absenci Romana Kreuzigra, jenž se připravuje na Tour de France, potvrdil, že je v této disciplíně v současné době jen těžko k poražení. Kozubek uhájil své postavení z poloviny závodu i v cíli, ale před výborně jedoucím Okrouhlickým byl rychlejší o pouhých pět sekund.

Cyklisté Sparty Praha příjemně překvapili. Za Okrouhlickým skončil čtvrtý jeho oddílový kolega Ladislav Fabišovský, který na páté místo odsunul nejlepšího závodníka elitní české stáje PSK Whirlpool Author Františka Kloučka.

Nejrychlejší ze slovenských závodníků byl Roman Broniš, jezdící za českou stáj CK Windoor´s Příbram. Jeho čas byl však ve společném pořadí až devátý.

Mezi jezdci do 23 let vystřídal Martina Hačeckého z Dukly Praha na trůnu jeho bratr Vojtěch. Časomíra se mu zastavila na údaji 49:59. Slovenský titul vybojoval Jakub Novák, který stejně jako Broniš obléká dres CK Windoor´s Příbram.

Trať časovky byla hodně náročná, navíc po startu těch nejlepších se spustil prudký liják, který závod v technických pasážích ještě pořádně zkomplikoval.

Reklama

Související témata: