Hlavní obsah

Näf a Chmurová vyhráli sprint na horských kolech v Novém Městě

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Závod ve sprintu na horských kolech v Novém Městě na Moravě vyhrál švýcarský cyklista Ralph Näf, který obhájil loňské prvenství. Mezi ženami byla nejrychlejší Šárka Chmurová z celku Max Cursor.

Článek

Näf si v sobotu na rozbahněné trati ve finále poradil s italským reprezentantem Yaderem Zolim a domácími bikery Milanem Spěšným a Janem Škarnitzlem.

"Letos to bylo o dost těžší než před rokem, už jen kvůli bahnu na startovní rovince, ale bylo to pro všechny stejné. Já jsem moc rád, že jsem dokázal obhájit vítězství, protože jsem pět týdnů nezávodil a přijel jsem na Vysočinu rovnou ze Svatého Mořice, kde jsem na soustředění," řekl spolupracovníkovi ČTK Näf.

Spěšný byl druhý v kvalifikaci, ale ve finálové jízdě už tolik štěstí neměl. Zaspal na startu a bylo po nadějích na zlato. "Nebylo tam moc slyšet, a když přišel výstřel, tak jsem nebyl připraven," podotkl rozmrzele.

Závod ve sprintu na horských kolech v Novém Městě na Moravě:
Muži: 1. Näf (Švýc.), 2. Zoli (It.), 3. Spěšný (ČS MTB), 4. Škarnitzl (dimp Giant), 5. Friedl (Merida Biking), 6. Hermida (Šp.).
Ženy: 1. Chmurová (Max Cursor), 2. Števková (SR), 3. Škarnitzlová (dimp Giant), 4. Šulcová (Samba Chic), 5. Sládková (Scott Scania Kolín).

Reklama