Hlavní obsah

Horáková skončila na MS v bikrosu těsně pod stupni vítězů

ADELAIDE

Nejlepší česká bikrosařka Jana Horáková skončila na mistrovství světa v Adelaide těsně pod stupni vítězů. Účastnice premiéry BMX na olympijských hrách v Pekingu obsadila v sobotním finále čtvrté místo a nenavázala tak na své bronzy ze šampionátů v letech 2002 a 2007.

Článek

Pětadvacetiletá Horáková se do finále kvalifikovala po jasném semifinálovém vítězství, ale v rozhodující jízdě jí nevyšel start. Devátá žena z Pekingu se sice dokázala v první zatáčce vyhnout kolizi soupeřek před ní a propracovala se vpřed, na medailovou pozici však nedosáhla.

Mistryní světa se stala Sarah Walkerová z Nového Zélandu, jež si tak vynahradila pekingské zklamání ze čtvrté příčky. Walkerová zvítězila suverénně o více než sekundu před Francouzkou Evou Ailloudovou, třetí byla Arielle Martinová z USA. Horáková dojela s odstupem dvou a půl sekund.

Mezi muži získal zlato bronzový olympijský medailista Donny Robinson z USA. Stříbro bral stejně jako v Pekingu jeho krajan Mike Day, bronz Argentinec Ramiro Marino. Medaile překvapivě nezbyla na obhájce zlata a olympijského vítěze Marise Strombergse z Lotyška.

Čeští bikrosaři do bojů o medaile nezasáhli.

MS v bikrosu v Adelaide:
Muži: 1. Robinson 28,648, 2. Day (oba USA) -0,896, 3. Marino (Arg.) -1,126.
Junioři: 1. Willoughby (Austr.) 28,289.
Ženy: 1. Walkerová (N. Zél.) 31,879, 2. Ailloudová (Fr.) -1,112, 3. Martinová (USA) -2,015, 4. Horáková (ČR) -2,579.
Juniorky: 1. Pajonová (Kol.) 32,441.

Reklama