Hlavní obsah

Cyklista Contador bude za Astanu jezdit i v příští sezóně

PAŘÍŽ

Vítěz Tour de France Alberto Contador bude i v příštím roce jezdit za stáj Astana. Informoval o tom kazašský tým, přestože bratr a manažer španělského cyklisty Fran nedávno uvedl, že šestadvacetiletý jezdec chce ze stáje odejít ještě před vypršením smlouvy na konci roku 2010.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Španělský cyklista Alberto Contador

Článek

"Chtěli bychom uvést na pravou míru pár nedorozumění. Alberto Contador za nás bude jezdit i příští rok," citovala mluvčího stáje Rinuse Wagtmanse agentura Reuters. "O jeho přestupu jednat nebudeme a dodržíme stávající kontrakt," dodala Astana, která Contadorovi nabídla prodloužení smlouvy o čtyři roky, ten však odmítl.

Contador začal o odchodu z týmu uvažovat poté, co se vrátil k cyklistice slavný Američan Lance Armstrong a podepsal smlouvu právě s Astanou. Sedminásobný šampion Tour se až v průběhu závodu podřídil týmové hierarchii a uznal šestadvacetiletého Španěla za lídra stáje. Contador nakonec suverénně navázal na svůj triumf z roku 2007, zatímco Armstrong, který bude v příští sezóně jezdit v nové stáji RadioShack, skončil třetí.

Reklama

Související témata: