Hlavní obsah

Cyklistický závod Praha-Karlovy Vary-Praha čeká 64. ročník

PRAHA

Už 64. ročník nejstaršího a nejdelšího českého klasického cyklistického závodu Praha - Karlovy Vary - Praha se uskuteční 19. září. Startovní listina závodu druhé kategorie UCI je již kompletní a čítá 17 zahraničních a deset českých výběrů. Na závod, který měří 268 kilometrů, přijede i obhájce loňského prvenství Němec Eric Baumann z týmu Nutrixxion Sparkasse.

Článek

Pojedou také všechny nejlepší domácí kluby v čele s jediným profesionálním kontinentálním týmem PSK Whirlpool Author. V jeho barvách budou na startu předloňský vítěz Stanislav Kozubek, mistři republiky Petr Benčík a Martin Mareš i německé duo Patrik Sinkewitz, Danilo Hondo. Z české špičky budou chybět pouze Roman Kreuziger a František Raboň kvůli své účasti na Vueltě.

Startovat budou i výběry Polska, Norska a Srbska, klubové týmy z exotického Íránu, Německa, Slovinska a Maďarska v čele s Moldavanem Ruslanem Ivanovem nebo Lotyšem Raivisem Bělohvoščiksem. Hvězdou bude Slovák Peter Sagan, čtvrtý z nedávného MS jezdců do 23 let na horských kolech v Austrálii.

Letošní ročník je v mnoha ohledech přelomový. Přesunutím startu a cíle do sportovního areálu na Strahově se podařilo zatraktivnit dojezd díky cílovým okruhům a zároveň zajistit cyklistům větší bezpečnost. Změn doznaly také některé úseky mimo Prahu, posunuta je i prémie na proslulé Panorámce v Karlových Varech.

"Dostali jsme se o mílový krok blíže k vyhlášenému cíli: vybudovat ze závodu Praha - Karlovy Vary - Praha mezinárodně respektovanou evropskou klasiku," řekl manažer závodu Lubor Tesař na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Letošek považuje za ostrý test na jubilejní 65. ročník závodu, který je přihlášen do první kategorie UCI. "Současně usilujeme spolu s reprezentačním družstvem handicapovaných cyklistů o Světový, případně Evropský pohár, a věříme, že uspějeme," dodal Tesař.

Reklama

Související témata: