Hlavní obsah

Contador má starost o sílu Astany, nejraději by odešel

LA GRANJA

Španělský cyklista Alberto Contador má sice ještě na příští rok smlouvu v týmu Astana, raději by však z této stáje odešel. Po odchodech několika kvalitních jezdců se totiž obává, že tým nebude ostatním stačit.

Článek

"Dělá mi to docela starosti. Mám o síle naší sestavy dost pochyb," uvedl Contador na tiskové konferenci ve městě La Granja, kde končila 19. etapa Vuelty, jíž se coby obhájce vítězství neúčastní. "Ani si nemůžeme sednout a celé to prodiskutovat, protože není jasné, kdo teď vlastně tým řídí," postěžoval si dvojnásobný vítěz Tour de France na současnou situaci ve stáji.

Tu spolu s Lancem Armstrongem opustil i dosavadní manažer Johan Bruyneel a do nového týmu RadioShack přetáhl z Astany i další cyklisty. Astanu tak opustili Američan Levi Leipheimer, Španěl José Luis Rubiera, Portugalec Sérgio Paulinho, Švýcar Grégory Rast a Litevec Tomas Vaitkus. "Na trhu je stále méně a méně jezdců, kteří by mohli nahradit ty, kteří odcházejí," poznamenal Contador.

Šestadvacetiletý Španěl má prý vyhlídnuté tři týmy, kdyby se mu skutečně podařilo Astanu opustit. "Garmin-Slipstream má velmi zajímavou sestavu, která jela skvěle na Tour, Caisse D'Epargne je jeden z nejsilnějších týmů a samozřejmě ve hře je také Quick Step," prozradil. Navíc ani nevylučuje po vzoru Armstronga sestavení vlastní stáje.

Reklama

Související témata: