Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková má titul v cyklistické časovce dvojic

BŘEZNICE

"Že pojedeme, jsme se rozhodli na poslední chvíli. Přihlásili jsme se až v sobotu večer," řekl trenér české rychlobruslařky Petr Novák ČTK. "Místo titulu na kolečkových bruslích tak má Martina titul na kole," pousmál se Novák, který se se svou svěřenkyní vrátil v sobotu odpoledne z přípravy v Itálii. Nyní stráví týden v Česku.

Foto: Jan Rada, ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Vedle výhry byl náročný trenér spokojený i s dosaženým časem a průměrnou rychlostí. Sáblíková s Růžičkou zvládly 25 km dlouhou trať za necelých 33 minut. "A to bez speciální přípravy. Jen přesedla z horského kola, na kterém ještě trénujeme, na časovkářské," uvedl Novák.

Spokojená byla i samotná Sáblíková. "Jelo se mi dobře. Měla jsem výbornou partnerku do dvojice a užívala si to. Bylo to něco jiného jet s profesionálkou," uvedla dvaadvacetiletá závodnice.

Sáblíková s Růžičkovou měly cestu k titulu hodně usnadněnou, protože na startu chyběly ostatní přední české cyklistky včetně Jarmily Machačové či Lady Kozlíkové. Loni skončila nejlepší česká sportovkyně roku 2007 se svou rychlobruslařkou kolegyní Andreou Jirků třetí. Navíc má Sáblíková dva bronzy z individuálního časovky na mistrovství republiky z let 2007 a 2008 a předloni skončila třetí na ME cyklistek do 23 let.

Muži absolvovali dva okruhy a po prvním z nich měli Kozubek s Kloučkem jen sekundový náskok před dvojicí Ladislav Fabišovský a Tomáš Okrouhlický. Na dalších 25 kilometrech ale dokázali zrychlit a vyhráli o 26 sekund.

Mistrovství ČR v cyklistické časovce dvojic v Březnici u Příbrami:
Muži (50 km): 1. Kozubek, F. Klouček (PSK Whirlpool Author) 59:39, 2. Okrouhlický, Fabišovský (Sparta Praha) -26, 3. Bareš, Kadlec (Dukla Praha) -2:26, 4. Bucháček, J. Danačík (PSK Whirlpool Author) -3:01, 5. Netík, Svoboda (Slavia Děčín/CK Kolokrám Svijany) -3:12, 6. J. Novák, Kratochvíla (Sergio dal Fiume/CK Windoor´s Příbram) -4:02.
Ženy (25 km): 1. Růžičková, Sáblíková (ELK Haus/Dukla Praha) 32:59, 2. Kočí, Gebrtová (Slavia Praha) -3:59, 3. Novozámská, Ježková (Pell´s team/Hnízdil team) -4:27.

Reklama