Hlavní obsah

Elitní biker Minnaar se léčí z těžkých zranění po pádu z motorky

JOHANNESBURG

Bývalý mistr světa ve sjezdu na horských kolech a trojnásobný vítěz Světového poháru Greg Minnaar se zotavuje z těžkých zranění, která utrpěl o víkendu při pádu z terénní motorky. Při regionálních endurových závodech nedaleko svého rodiště v jihoafrickém Pietermaritzburgu Minnaar přelétl po nárazu do skrytého kamene přes řídítka a při pádu na rameno si zlomil klíční kost.

Článek

V nemocnici se pak navíc musel nenadále podrobit operaci kvůli krevním sraženinám v levé noze. "Necítil jsem se úplně špatně, dokonce jsem sám došel do nemocnice," citovaly druhého muže letošního hodnocení SP ve sjezdu cyklistické servery.

"Ale doktoři si pak všimli, že mám nateklé levé stehno a že je větší tak o deset centimetrů než to druhé. Okamžitě mě hnali na operaci a vyjmuli tři krevní sraženiny. Jedna byla velká jak doktorova pěst," popsal okolnosti zákroku.

Přes noc mu pak lékaři nechali ránu otevřenou, ráno jej operovali znovu a cyklista zůstal v nemocnici na pozorování. Pod dohledem lékařů tak s největší pravděpodobností oslaví i osmadvacáté narozeniny, které bude mít v pátek. Zapomenout může i na účast v závodě Roof Of Africa Enduro, na který se právě při smolné soutěži připravoval.

Reklama