Hlavní obsah

Cyklista Priamo dostal čtyřletý distanc za dodávání dopingu

LAUSANNE

Čtyřletým zákazem činnosti byl potrestán italský cyklista Matteo Priamo za to, že dodával doping svému týmovému kolegovi. Distanc mu vyprší v únoru roku 2013.

Článek

Priama označil za dodavatele zakázané hormonální látky CERA Emanuele Sella, který s ním závodil za stáj CSF Group Navigare. Díky spolupráci při vyšetřování případu z loňského roku dostal Sella nižší trest na jeden rok.

Sedmadvacetiletého Priama původně antidopingová komise Italského olympijského výboru zprostila obvinění pro nedostatek důkazů. Mezinárodní sportovní arbitráž v Lausanne však dnes rozhodla, že cyklistova vina byla uspokojivě prokázána.

Největším Priamovým úspěchem v kariéře je vítězství na jedné etapě v loňském Giro d'Italia, kde Sella zvítězil hned třikrát a stal se nejlepším vrchařem. Z dopingu byli postupně usvědčeni i další dva italští jezdci, kteří vybojovali etapová vítězství.

Riccardo Ricco, jenž si připsal dvě dílčí prvenství a skončil celkově druhý za Španělem Albertem Contadorem, byl pozitivně testován na látku CERA v průběhu loňské Tour de France. Gabriele Bosisio, který jel jeden den v růžovém trikotu lídra, měl v září při tréninku pozitivní test na EPO.

Reklama