Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar se po měsíci dočkal výhry

TERVUREN

Cyklokrosař Zdeněk Štybar téměř po měsíci opět okusil radost z vítězství. V belgickém Tervurenu dnes vyhrál závod první kategorie před domácími jezdci Svenem Nijsem a Kevinem Pauwelsem. V dobrém světle se před blížícím se světovým šampionátem předvedl i další český reprezentant Petr Dlask, který dojel sedmý.

Foto: Petr Horník, Právo

Český cyklista Zdeněk Štybar

Článek

V úvodu závodu na zasněženém okruhu ujeli Nijs a další domácí cyklokrosař Sven Vanthourenhout, ale v třetím kole je dojela čtveřice soupeřů, v níž byli i Štybar a Dlask. V polovině závodu Štybar nastoupil a za dvě kola měl k dobru 20 vteřin.

Stíhat se jej vydal vedoucí muž světového žebříčku Niels Albert z Belgie a přiblížil se mu až na pět sekund. Po technických problémech, kdy se mu nedařilo našlápnout tretru do pedálu, ale svou snahu vzdal. Do závěrečného kola vjel český vicemistr světa s náskokem půl minuty a nikým neohrožován si dojel pro sedmé vítězství v sezóně.

Cyklokrosový závod v Tervurenu (Belgie):
1. Štybar (ČR) 1:01:12, 2. Nijs -6, 3. Pauwels -18, 4. Meeusen, 5. Albert (všichni Belg.) oba -27, 6. Mourey (Fr.) -35, 7. Dlask -49, ...18. Zlámalík -2:12, 22. Petruš (všichni ČR) -2:44.

Reklama