Hlavní obsah

Štybar roli favorita přijímá, chce čtvrtý domácí titul

TÁBOR

Pětadvacetiletý cyklokrosař Zdeněk Štybar má ve sbírce už tři tituly mistra republiky a největším favoritem bude i na 59. domácím šampionátu. Ten se v sobotu uskuteční na nové trati v Táboře, kde se za tři týdny bude bojovat i o medaile z mistrovství světa.

Článek

O tom, že to Štybar s obhajobou titulu z loňského roku z Kolína myslí vážně, svědčilo i to, že už dnes jako první z české špičky na táborském okruhu trénoval. "Okruh je výborný, velmi dobře připravený. Myslím, že v sobotu by se na něm klidně dal jet světový šampionát," ocenil Štybar úsilí pořadatelů.

Tvrdí, že by mu trať měla vyhovovat. "Je zajímavá, členitá, intervalová, a to je něco, co mi sedí. Povrch se do soboty může hodně změnit, ale první dojem je pro mě důležitý. Jezdil jsem na okruhu sám a nikdo mě nerušil. Měl jsem možnost o trati v klidu přemýšlet, a co je nejdůležitější, zažiji si ji," uvedl dvojnásobný vicemistr světa.

Roli favorita domácího mistrovství přijal. "Nepřijel jsem, abych byl spokojen s pátým místem, pochopitelně chci vyhrát. Hlavně chci ale odjíždět s pocitem, že okruh mi vyhovuje a budu na něm schopen bojovat o titul mistra světa, což je závod rozhodně důležitější," řekl jezdec belgické stáje Telenet Fidea.

Největší soupeři Šimůnek, Zlámalík a Bína

V sobotu bude na startu i jeho týmový spolujezdec Petr Dlask, jenž má ještě o dva tituly více. "Ten není soupeřem, ale týmovým kolegou. Největšími soupeři budou Šimůnek, Zlámalík a Bína, ale i další čeští jezdci budou na technické zmrzlé trati silní. Osobně bych preferoval závod v bahně, tam se více projeví fyzická připravenost," řekl Štybar.

Druhý muž světového žebříčku se již oklepal z šestého místa ze závodu Světového poháru v belgickém Zolderu. "To byl můj nejhorší den v sezoně. Mohl jsem jít do vedení v seriálu Světového poháru, ale nevím, co se stalo. Hned druhý den jsem opět bojoval o stupně vítězů na závodu Superprestige. Forma je dobrá a každý den se cítím lépe," poznamenal český reprezentant.

Po domácím mistrovství odletí Štybar na Mallorku. "Potřebuji si odpočinout a v klidu potrénovat před dvěma závěrečnými závody Světového poháru a mistrovstvím světa," dodal.

Reklama