Hlavní obsah

V rámci antidopingové razie v Lampre vyšetřují 35 lidí

ŘÍM

Italský cyklistický tým Lampre se ocitl v centru pozornosti antidopingových vyšetřovatelů. Poté, co byly o víkendu prohledány domy jezdců Alessandra Petacchiho a Lorenza Bernucciho, zahájil státní zástupce v Mantově vyšetřování celkem 35 lidí včetně dalších cyklistických profesionálů.

Článek

Podle listu Gazzetta dello Sport se vyšetřování točí kolem trenéra koní Guidiho Nigrelliho, jenž je přítelem šéfa Lampre Giuseppeho Saronniho. Spolu s ním se státní zástupce zajímá mimo jiné i o sportovní šéfy týmu Maurizia Piovaniho a Fabrizia Bontempiho, stejně jako o cyklisty včetně bývalého mistra světa Alessandra Ballana a vítěze Gira d'Italia Damiana Cunega.

Nigrelliho policie už dlouhá léta podezřívá z distribuce zakázaných látek z jeho laboratoře. Poprvé byl vyšetřován už v roce 1999, poté co ho jeden z cyklistů označil za dodavatele zakázané látky EPO. Měl také kontakty s litevským cyklistou Raimondasem Rumšasem, jehož manželku Editu zadržela policie v poslední den Tour de France 2002 s autem plným EPO, anabolik a stimulantů.

Reklama