Hlavní obsah

Stáj Scott cycling team Kolín chce být na domácích tratích nejlepší

PRAHA

Nová sezóna horských kol je tu! Již tuto sobotu 17. dubna se v Teplicích uskuteční první závod Českého poháru v cross country a na startu nebude chybět Scott cycling team Kolín. Stáj, která si letos dala za cíl být nejlepším týmem v České republice.

Foto: David Veis, ČTK

Na startu se představí i juniorský mistr světa v cyklokrosu Tomáš Paprstka

Článek

"Naše ambice pro letošní sezónu jsou vysoké. Rádi bychom atakovali medailové pozice nejen při závodech Českého, ale i Světového poháru. Věřím, že naši závodníci od juniorů až po kategorii Elite mají na to bojovat se světovou špičkou," řekl na úvod páteční tiskové konference trenér stáje Jan Slavíček.

"Naším cílem je být nejúspěšnějším týmem v České republice," zdůraznil Slavíček, který je zároveň koučem české reprezentace. "Rádi bychom ovládli Český pohár a samozřejmě bychom chtěli uspět i na mistrovství České republiky. Zúčastníme se i některých závodů Polského a Rakouského poháru," uvedl dále Slavíček. "Vrcholem pro některé naše závodníky by pak mělo být mistrovství Evropy a světa," dodal trenér, jenž má ve svém týmu úřadujícího juniorského světového šampióna v cyklokrosu Tomáše Paprstku.

"Tomáš už má díky titulu mistra světa splněno," řekl na adresu svého svěřence Slavíček. Avšak talentovaný junior to odmítá. "Mistrovství světa v cyklokrosu beru jako takový rozjezd. Titul mě určitě moc povzbudil. Uspět ale budu chtít i na horských kolech. Hlavně na mistrovství světa, které pro mě bude vrcholem. Jsem zvědavý, jak se mi bude dařit mezi světovou špičkou při prvním závodu Světového poháru," řekl Tomáš Paprstka.

Dobré výsledky čeká Slavíček i od dalších svých svěřenců. Filip Eberl loni skončil v kategorii Elite v Českém poháru na celkovém druhém místě. "Věřím, že Filip by letos mohl bojovat o celkové prvenství, a že se mu bude dařit i na Mistrovství ČR," řekl Slavíček, podle kterého mají medailové ambice i Tomáš Pešek, Lukáš Sáblík či juniorka Karolína Kalašová. "Mým hlavním cílem je nominovat se na evropský a světový šampionát. V Českém poháru bych pak chtěla skončit do třetího místa," uzavřela nadějná závodnice.

Reklama

Související témata: