Hlavní obsah

Slovák Sagan vyhrál v Kalifornii druhou etapu za sebou

BIG BEAR LAKE

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhrál na závodu Kolem Kalifornie druhou etapu za sebou. Dvacetiletý člen stáje Liquigas byl nejrychlejší ve čtvrtečním hromadném spurtu i při pátečním dojezdu po 218 kilometrech do Big Bear Lake.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan - ilustrační foto.

Článek

V čele průběžného pořadí zůstal Australan Michael Rogers, Sagan se s odstupem devíti sekund posunul už na třetí místo před trojnásobného vítěze kalifornského závodu Leviho Leipheimera. V sobotu se v Los Angeles pojede časovka na 34 kilometrů, závod vyvrcholí závěrečnou etapou v neděli.

Sagan se prosadil i v náročné horské etapě, v jejímž závěru o prvenství usilovala dvacetičlenná skupina. "Mám druhé vítězství, navíc proti výborným vrchařům, to je samozřejmě skvělé. Ale v tak dlouhé časovce to bude hodně těžké," prohlásil před sedmou etapou.

Mladého slovenského jezdce ocenil po královské etapě i Rogers. "Když jsem ho viděl na vrcholu posledního stoupání, bylo mi jasné, že my ostatní budeme bojovat jen o druhé místo," dodal vedoucí závodník.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 6. etapa (214 km):
1. Sagan (SR) 6:07:08, 2. Sutherland, 3. Rogers (oba Austr.), 4. Leipheimer (USA), 5. Hesjedal (Kan.), 6. Zajicek (USA) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí: 1. Rogers 29:04:03, 2. Zabriskie (USA) -4, 3. Sagan -9, 4. Leipheimer -14, 5. Sutherland -29, 6. De Maar (Niz.) -32.

Reklama

Související témata: