Hlavní obsah

Kulhavý se nezastaví, láká ho mistrovská časovka

PRAHA

Na roztrhání je v těchto dnech nejlepší český biker Jaroslav Kulhavý, čtvrtý muž průběžné klasifikace Světového poháru v cross country. Čerstvý vítěz prestižního klání Merida Bike Vysočina se dnes postaví na start exhibice Pražské schody, ale plány směřují i k domácímu šampionátu na silnici.

Foto: Sport.cz

Český biker Jaroslav Kulhavý

Článek

„Pokud seženu kolo, rád bych zkusil i časovku. Samozřejmě počítám se závodem jednotlivců. Když vytvoříme skupinu bikerů a pomůžeme si, máme šanci něco ukázat. Výkonnost máme dobrou,“ plánuje jezdec domácí stáje Rubena Birell Specialized.

Kromě toho ho čeká i mistrovství republiky v maratónu, český šampionát v cross country, biková Evropa v Izraeli a světový šampionát v Kanadě. K tomu kompletní Světový pohár a některé vybrané závody doma i v zahraničí. „Je toho dost, ale nabitý program mi nevadí. Výkonnost mám stabilní, zatím se mi vyhýbají zdravotní problémy,“ libuje si v sezóně doma neporažený biker.

Ve Světovém poháru byl letos dvakrát čtvrtý a jednou třetí, čímž se zařadil mezi absolutní špičku. „Většina kluků mě ale znala z dřívějška, teď si mě jen možná víc všímají,“ nedělá ze svých úspěchů velkou vědu.

Dobře si však uvědomuje, že stoupá jeho cena. „Pro český tým, ve kterém jezdím, je skvělá reklama, když jsem ve svěťáku na pódiu,“ tvrdí Kulhavý. Nebrání se ale ani představě, že by ještě jednou v kariéře odešel do velkého týmu. Už po zisku titulu juniorského mistra světa si zkusil angažmá ve stáji Siemens Cannondale. To nedopadlo podle představ.

„Jsem zkušenější, dělám výsledky i mezi chlapy, takže bych měl pozici lepší. Byla by výzva to zkusit, ale na druhou stranu nikam neutíkám. Doma jsem spokojen, podmínky mám velmi dobré,“ dodává biker z Ústí nad Orlicí, který většinou trénuje sám.

Reklama