Hlavní obsah

Evenepoel po zlomenině pánve poprvé usedl na trenažér

Herentals

Šest týdnů po zlomenině pánve při závodu Kolem Lombardie odložil talentovaný belgický cyklista Remco Evenepoel berle a mohl začít doma jezdit na trenažéru. Lékaři dvacetiletému jezdci po kontrolních vyšetřeních v nemocnici v Herentalsu umožnili znovu usednout na kolo.

Foto: Sport.cz

Belgický cyklista Remco Evenepoel.

Článek

"Docela to jde. Bylo těžké přepnout z maximální aktivity do nicnedělání, ale už jsem mnohem pohyblivější a berle nepotřebuju. Bolesti už skoro nemám," řekl Evenepoel na webu stáje Deceuninck-Quick Step, v níž je jeho kolegou i Zdeněk Štybar.

Mladý Belgičan spadl 15. srpna v závěru závodu Kolem Lombardie z mostu. Jeden z favoritů nezvládl technický sjezd, narazil do kamenné zídky a spadl z deseti metrů do strže. Zlomil si pánev a pohmoždil plíce. Sezona tak pro něj skončila. Přišel také o odložené říjnové Giro d'Italia, což pro něj měla být zároveň premiéra na Grand Tour.

"Věřím, že brzy budu moci odjet pořádný trénink na válcích. A až se zlepší počasí, tak si ještě venku užiju i hezkou jízdu na čerstvém vzduchu," dodal Evenepoel. Do té doby ho ale čekají pravidelné lekce s fyzioterapeutem.

Reklama