Hlavní obsah

Cyklisté stáje Sky odstoupili po úmrtí člena týmu z Vuelty

SEVILLA

Cyklistická stáj Sky po pátečním úmrtí maséra a pomocníka týmu Txemy Gonzáleze odstoupila z Vuelty. Třiačtyřicetiletý Bask podlehl v nemocnici v Seville septickému šoku způsobenému bakteriální infekcí.

Foto: ČTK

Španěl Juan Antonio Flecha odstoupil na letošní Vueltě kvůli žaludečním potížím, nyní po smrti maséra a pomocníka týmu Txemy Gonzáleze odstoupila ze závodu celá stáj Sky - ilustrační foto.

Článek

"Txemova smrt nás všechny v týmu zdrtila. Ztratili jsme dobrého přítele, respektovaného a ceněného kolegu," uvedl na oficiálním webu týmu jeho šéf Dave Brailsford.

"Vše jsme důkladně zvážili a tohle je jediné rozhodnutí, které jsme mohli udělat, abychom uctili Txemovu památku. Mluvili jsme o tom i s jeho rodinou a ti nás v tom plně podpořili," dodal Brailsford.

Podle něj Mezinárodní cyklistická unie i organizátoři Vuelty rozhodnutí týmu respektovali. Už v pátek šéf závodu oznámil, že dnešní etapa začne kvůli tragické události minutou ticha.

Cyklisty britské stáje tak nevydrželi ani týden na Vueltě, kterou si většina z nich doslova protrpěla. Kvůli žaludečním problémům způsobeným virovým onemocněním, jež nemělo nic společného s infekcí, která zabila Gonzáleze, už muselo odstoupit trio John-Lee Augustyn, Ben Swift a Juan Antonio Flecha. Nyní končí i zbylá šestice, z níž nejlepší Ludovic Turpin z Francie byl průběžně na 42. pozici.

Reklama