Hlavní obsah

Raboň touží poprvé v kariéře vyhrát Vary

PRAHA

Největší hvězdou 65. ročníku slavné klasiky Praha–Karlovy Vary–Praha, která se jede tuto sobotu, bude cyklista stáje HTC-Columbia František Raboň. Ten absolvuje závod dlouhý 268 kilometrů v dresu české reprezentace a dělá si zálusk na premiérový triumf.

Foto: Milan Malíček, Právo

Cyklista František Raboň

Článek

„Jsme rádi, jak k tomu Fery přistupuje. Bere to strašně prestižně, rád by vyhrál,“ prozradil ředitel závodu Lubor Tesař. S Raboněm pojede v jednom týmu mj. vicemistr světa v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý.

Závod je znovu zapsán do druhé kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI), i když se pořadatelé hlásili o třídu výš. Zatím jim vyhověno nebylo. „V oficiálním prohlášení UCI stojí, že je to z důvodu délky závodu, která neodpovídá požadavkům,“ řekl Tesař, který se postupu do nejvyšší kategorie nevzdává na příští rok. „Ale jak je vidět, bude potřeba daleko více lobbovat,“ dodal.

Vedle profesionálů budou v okolí Prahy závodit i handicapovaní cyklisté v rámci závodu Evropského poháru všech kategorií s absolutní českou špičkou. Start závodu je v 9.30 hod. očekávaný příjezd cyklistů do cíle na Strahově je v 16.10. V bohatém doprovodném programu se uskuteční i souboj in-line bruslaře s cyklistou, kterým bude bývalý vynikající český sprinter Pavel Buráň.

Reklama

Související témata: