Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar zahájí v Aigle obhajobu prvenství v SP

PRAHA

Zdeněk Štybar začne v neděli ve švýcarském Aigle obhajovat prvenství ve Světovém poháru v cyklokrosu. První z osmi dílů prestižního seriálu se koná v místě sídla Mezinárodní cyklistické unie UCI, druhý závod je pak na programu o týden později v Plzni.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar se raduje z vítězství ve Světovém poháru.

Článek

Mistr světa Štybar je hlavní postavou jedenáctičlenné české sestavy, kterou tvoří osm mužů a tři ženy. Díky Štybarovu prvenství může startovat ještě o jednoho Čecha víc, ale z původní nominace vypadl kvůli viróze Karel Hník. Na startu budou Radomír Šimůnek, Petr Dlask, Martin Zlámalík, Jiří Polnický, David Kášek, Ondřej Bambula a Vladimír Kyzivát.

Štybar se hned z kraje sezóny pasoval do role favorita. Ve vítězství proměnil všech pět dosavadních startů, z toho dva byly v nejsilnější světové konkurenci v seriálech GVA a Superprestige. "Ukázal, že je nejen skvěle připravený, ale i ve výborné psychické pohodě. Jeho bilance hovoří jasně a považuji ho za největšího favorita i pro neděli," řekl nový reprezentační trenér Stanislav Bambula.

V závodu žen absolvuje první start v sezóně v Evropě bikerka Kateřina Nashová. "Na ni jsem hodně zvědavý. V Americe jela dvakrát a dvakrát vyhrála, ale tady budou podstatně silnější soupeřky. Přesto jsem přesvědčený, že bude bojovat o nejpřednější umístění. To samé platí v případě Pavly Havlíkové," dodal Bambula. Spolu s nimi pojede ještě Jana Kyptová.

Reklama