Hlavní obsah

Contadorovi se po dvou defektech v horách vzdálil další triumf

LAGUNA DE LOS PECES

Dva defekty v dnešní horské etapě zřejmě připravily španělského cyklistu Alberta Contadora o šanci vyhrát počtvrté závod Castilla a León.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Alberto Contador

Článek

Trojnásobný šampion Tour de France píchl podruhé dva kilometry před cílem třetího úseku a po 157 kilometrech nabral ztrátu 2:50 minuty na vítězného Itala Filippa Saviniho. V celkovém pořadí je před závěrečným víkendem na 26. místě 2:43 za vedoucím Nizozemcem Baukem Mollemou.

"Nemohl jsem nic dělat. Rozhodl jsem se dojet v klidu do cíle. Zítra v časovce snad budu mít více štěstí," prohlásil Contador, který už letos ovládl etapové závody Kolem Murcíe a Kolem Katalánska. Současně čeká, jak rozhodne Mezinárodní sportovní arbitráž v Lausanne v případu jeho pozitivního nálezu na zakázaný clenbuterol při loňské Tour de France. Španělská federace mu zrušila původně udělený roční distanc, proti čemuž se odvolaly mezinárodní unie UCI i Světová antidopingová agentura (WADA).

Cyklistický závod Castilla a León - 3. etapa (157 km):
1. Savini (It.) 3:58:25, 2. Mollema (Niz.), 3. Pozzovivo (It.) oba -7, 4. Anton, 5. Tondo (oba Šp.) oba -10, 6. Cioni (It.) -15.
Průběžné pořadí: 1. Mollema 13:17:52, 2. Tondo, 3. Anton oba -3, 4. Pozzovivo -6, 5. Cioni -14, 6. Chalapud (Kol.) -17.

Reklama

Související témata: