Hlavní obsah

Etapu Gira vyhrál Ventoso, Kreuziger zůstal na osmnáctém místě

FIUGGI TERME

Vítězem čtvrteční 6. etapy závodu Giro d'Italia se stal Španěl Francisco Ventoso. který v závěrečném spurtu udolal italského favorita Alessandra Petacchiho. Čeští cyklisté Roman Kreuziger a František Raboň dojeli v hlavním poli ve stejném čase jako vítěz. Kreuziger se tak udržel na osmnáctém místě průběžného pořadí, nadále vede Nizozemec Pieter Weening.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Španěl Francisco Ventoso oslavuje triumf v šesté etapě Gira d'Italia.

Článek

Dnešních 216 kilometrů dlouhá etapa z Orvieta do Fiuggi Terme měla hned pětici uprchlíků, ani jeden z nich však neodolal závěrečnému náporu pelotonu. Nejblíže úspěchu byl Kristof Vandewalle, ale 1,5 kilometru před cílem byl dostižen.

Rozhodovalo se tak v závěrečném spurtu, který měl nejlépe rozjetý Petacchi, ovšem těsně před cílem mu došly síly a premiérový etapový triumf na Giru slavil Ventoso.

Bez ztráty dojeli všichni závodníci z předních pozic průběžného pořadí včetně Kreuzigra, který skončil na 28. místě hned za lídrem Weeningem. Raboň tentokrát také nenabral ztrátu a dojel třicátý. Ze 187. místa se tak posunul na 155. pozici.

Do dnešní etapy již nezasáhl Tom Slagter ze stáje Rabobank, který se zranil při středeční páté etapě. S otřesem mozku a zlomeným nadočnicovým obloukem strávil noc v nemocnici a dnes zamířil zpět do Nizozemska.

Giro d'Italia - 6. etapa: Orvieto - Fiuggi Terme (216 km)
1. Ventoso (Šp.) 5:15:39, 2. Petacchi, 3. Ferrari, 4. Di Luca, 5. Appollonio, 6. Scarponi (všichni It.), 7. Le Mével (Fr.), 8. Ciolek (Něm.), 9. Tiralongo, 10. Marzoli (oba It.), ...28. Kreuziger, 30. Raboň (oba ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí
1. Weening (Niz.) 20:15:12, 2. Sivcov (Běl.), 3. Pinotti (It.) oba -2, 4. Le Mével -5, 5. Lastras (Šp.) -22, 6. Nibali (It.) -24, 7. Scarponi -26, 8. Kruijswijk (Niz.) -28, 9. Contador (Šp.) -30, 10. Serpa (Kol.) -33, ...18. Kreuziger -52, 155. Raboň -28:09.

Reklama

Související témata: