Hlavní obsah

Andrle a Hruška podepsali ve Španělsku nové smlouvy

PRAHA

Čeští cyklisté René Andrle a Jan Hruška budou i v příští sezóně jezdit ve španělském týmu, který ponese název nového generálního sponzora pojišťovny Liberty Seguros. Ve středu večer oba podepsali v Madridu roční kontrakty.

Foto: ČTK

René Andrle při prologu Tour de France.

Článek

"Po finanční stránce jsem dostal stejnou smlouvu, jakou jsem měl letos," řekl Andrle. "Byl jsem si skoro jistý, že mě vezmou, ale nijak jsem se tím nestresoval. Měl jsem i dvě nabídky z Čech od týmů eD´system-ZVVZ a PSK Remerx. A navíc za mnou stál můj španělský kamarád Abraham Olano, který se mi snažil pomoci," prozradil Andrle na bývalého závodníka ONCE a mistra světa.

V předchozích sezónách fungoval tým šéfa Manola Saize pod hlavičkou ONCE-Eroski, ale oba sponzoři vyhlásili, že dál nebudou stáj finančně podporovat. Saiz proto usilovně sháněl nového partnera a našel ho v Liberty Seguros. S touto americkou pojišťovnou podepsal pětiletý kontrakt.

Beloki lepší Armstronga

"Není vyloučeno, že do názvu přibude ještě jeden sponzor. Vše nám oznámí na prosincovém třídenním srazu v Madridu," uvedl český cyklista. Jádro týmu by mělo zůstat stejné - kontrakty již podepsali španělští lídři Igor Galdeano a Nozal, zůstat by nakonec měla i největší hvězda Beloki, o němž Saiz prohlásil, že je schopen na Tour porazit i Armstronga.

"Sedm lidí, co letos jelo Tour de France, zůstává. Odešli jen Jaksche a Azevedo," dodal Andrle, jenž bude ve Španělsku závodit už čtvrtou sezónu. Teď ho čeká ještě pár dní odpočinku. "Manželka Radka je v nemocnici, tak se budu hlavně starat o syna. Ale pozvolna musím začít trénovat. Saiz chce, abychom byli dobří už na začátku sezóny."

Reklama