Hlavní obsah

Solerovu nehodu při šesté etapě Kolem Švýcarska řeší policie

ŽENEVA

Vážnou nehodou kolumbijského cyklisty Juana Mauricia Solera během čtvrteční šesté etapy závodu Kolem Švýcarska se podle agentury AP začala zabývat policie. Osmadvacetiletý jezdec při pádu utrpěl vážná zranění hlavy a lékaři v nemocnici v St. Gallenu ho udržují v umělém spánku.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Kolumbijský cyklista Mauricio Soler

Článek

Soler má několik zlomenin a podle nepotvrzených zpráv má údajně i propíchnutou plíci. Jeho stav je vážný, ale stabilizovaný. "Mauricio je pořád na jednotce intenzivní péče. Důležité však je, že otok na mozku, který je nejnebezpečnější, se trochu zlepšil," uvedl lékař Solerovy stáje Movistar Alfredo Zuniga v prohlášení. "Jsme optimisté, ale musíme být opatrní. V těchto případech se stav může nepředvídatelně změnit," dodal.

Organizátoři zatím neví, jak k nehodě došlo. Podle jedné z verzí se měl Soler srazit s jedním z fanoušků a narazit do sloupu. Australský cyklista Baden Cooke však tvrdí, že kolumbijský jezdec upadl kvůli zúžení cesty před příjezdem na kruhový objezd.

"Najednou se před ním objevil pěticentimetrový obrubník. Vůbec neměl čas zabrzdit," prohlásil Cooke s tím, že Soler poté narazil do plotu. "Ten se vůbec nepohnul, takže Soler dostal obrovskou ránu," dodal.

Solerova nehoda dala vzpomenout na přes měsíc starý tragický pád belgického cyklisty Woutera Weylandta. Pětadvacetiletý jezdec utrpěl ve třetí etapě Gira d'Italia vážná zranění hlavy, kterým nakonec podlehl.

Reklama

Související témata: