Hlavní obsah

Kreuziger zamířil na Tour do nemocnice, ruka je naštěstí v pořádku

CHATEAUROUX

Nepříjemný pád zažil český cyklista Roman Kreuziger asi padesát kilometrů před cílem sedmé etapy Tour de France. Ztratil tak tři minuty a v průběžném pořadí klesl na 57. příčku. Rovnou z cíle pak odcestoval do nemocnice a doufal, že nemá zlomenou ruku. Vyšetření posléze ukázalo, že by mělo být všechno v pořádku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

"Mám ruku pořádně nateklou. Nejhorší byl ten pád asi padesát kilometrů před cílem. Lehlo to těsně přede mnou a zezadu to do mě narvali další. Stáhli mě prostě s sebou a padl jsem hodně na to zápěstí, které jsem si narazil v první etapě," uvedl Kreuziger na svých internetových stránkách.

Českého jezdce kromě toho mrzelo, že přestože se mu podařilo hlavní pole dohnat, další hromadný pád navýšil jeho ztrátu na čelo o tři minuty. "Když jsem dojížděl dopředu, lehlo to znovu, a to už se dohnat nedalo. Bohužel to byl další nepříjemný den na Tour. Někdy má člověk kliku, někdy smůlu jako teď já," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.