Hlavní obsah

Kreuziger jel Tour se zlomenou rukou. Netušil jsem, že to bylo tak vážné, říká

PRAHA

Velkou část cyklistické Tour de France absolvoval český závodník Roman Kreuziger se zlomenou rukou, přesněji s frakturou člunkové kosti. Ukázalo to úterní vyšetření v Mladé Boleslavi. "Dostal jsem na šest týdnů sádru," uvedl na svém webu Kreuziger, který vynechá sobotní klasiku v San Sebastianu a věří, že takto sezónu neukončí. "Rád bych jel v září plánované závody v Kanadě," doplnil.

Foto: Proteam - Astana.com.

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Jezdec stáje Astana si zápěstí narazil v hned první etapě slavného závodu, nešťastný pád v sedmém závodním dnu Tour zranění ještě zhoršil. Pětadvacetiletý jezdec v dalších etapách poraněné místo šetřil a vážně zvažoval, že odstoupí.

Roman Kreuziger (vzadu) v závěsu za Sylvainem Chavanelem při horské etapě na Tour.foto: ČTK/AP/Laurent Cipriani

Kdyby jediný český účastník Tour tušil, jaký je rozsah zranění, zřejmě by do finiše na Champs-Élysées nedojel. "Mohl jsem mít už dva týdny sádru, ale netušil jsem, že to bude takhle vážné. Chtěl jsem Tour dojet do cíle. Teď je prvořadé, abych se dal dohromady," řekl.

Kreuziger po dvou devátých místech z předchozích ročníků obsadil v letošním závodě 112. místo s tříhodinovou ztrátou na vítězného Australana Cadela Evanse.

Reklama