Hlavní obsah

Evans se rád zúčastní OH v Londýně, ale jen na náročné trati

SYDNEY

Novopečený vítěz Tour de France Cadel Evans z Austrálie připustil, že by moc rád startoval příští rok na olympiádě v Londýně, ale jen v případě, že závod bude probíhat na "dostatečně náročné trati". Právě na takové by totiž měl podle svého názoru šanci uspět.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Závěrečná etapa Tour se tradičně nesla v klidném duchu. Majitel žlutého trikotu Cadel Evans si se sklenkou šampaňského užívá svůj triumf.

Článek

Poté, co se stal čtyřiatřicetiletý Evans v neděli prvním Australanem - a historicky teprve třetím mimoevropským jezdcem, který dokázal slavnou Tour de France vyhrát, lze očekávat, že jeho kalendář na příští rok bude hodně nabitý. Přesto, že OH v Londýně začnou jen pár dnů po skončení příštího ročníku Tour, Evans nevyloučil, že se na nich objeví.

V účast na olympiádě prý ale začne doufat až teprve poté, co bude vědět, že mu trať pro silniční závod i časovku bude vyhovovat. "Nevím, zda mi trať sedne a bude pro mě," připustil Evans v rozhovoru pro agenturu AP. "Ale když budu tím pravým pro tuhle práci, abych reprezentoval naši zemi, samozřejmě hrozně rád pojedu," ujistil Evans. "A když to bude více sedět někomu jinému, tak to prostě bude pro někoho jiného," dodal.

Načasování olympijského závodu krátce po skončení Tour podle něho není žádný problém. "Pro nás, kteří jezdíme Tour, to do sebe všechno dobře zapadá. Je tam také závod mistrovství světa a pár dalších věcí, ale je třeba si zvolit priority a vybrat své cíle," prohlásil Evans, který se před svým přechodem na silnici zúčastnil již olympiád v Atlantě (1996) a Sydney (2000) v závodech horských kol, poté nechyběl v časovce a silničním závodě v Pekingu před třemi lety.

Reklama