Hlavní obsah

Contadorovo slyšení před CAS začne 21. listopadu

LAUSANNE

Slyšení španělského cyklisty Alberta Contadora před sportovním arbitrážním soudem v Lausanne se bude konat od 21. do 24. listopadu. Přesné datum v sobotu zveřejnil CAS na svém webu.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Alberto Contador

Článek

Slyšení v dopingovém případu trojnásobného vítěze Tour de France bylo už dvakrát posunuto. Nejprve se mělo o osudu slavného Španěla rozhodnout v červnu před Tour, další termín byl v srpnu. O přeložení na listopad požádala Světová antidopingová agentura WADA, aby měla víc času na zkompletování důkazního materiálu.

CAS bude projednávat odvolání WADA a Mezinárodní cyklistické unie UCI proti rozhodnutí Španělské cyklistické federace, jež Contadora očistila od obvinění z dopingu. Současný lídr týmu Saxo Bank měl během loňské Tour pozitivní test na clenbuterol, nicméně u národního svazu uspěl s obhajobou postavenou na tom, že se zakázaná látka dostala do jeho těla z kontaminovaného masa.

Pokud CAS verdikt španělské federace zvrátí, hrozí Contadorovi dvouletý trest a zrušení všech výsledků od loňského června včetně triumfu na Tour a letošního vítězství na Giru d'Italia.

Reklama

Související témata: