Hlavní obsah

Šestnáctou etapu Vuelty vyhrál po chybě soupeřů Argentinec Haedo

HARO

Argentinec Juan José Haedo se nejlépe zorientoval v chaotickém dojezdu úterní 16. etapy španělské Vuelty a připsal si největší letošní vítězství. Při dojezdu ve městě Haro využil špatné orientace několika jezdců v čele pelotonu na kruhovém objezdu několik set metrů před cílem a ve spurtu porazil dvojici Italů - slavného Alessandra Petacchiho a Daniela Bennatiho.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Argentinec Juan José Haedo slaví triumf v 16. etapě Vuelty.

Článek

Právě Bennatiho kolega Davide Vigano ze stáje Leopard Trek si spletl strany a špatně odbočil, v hektickém dojezdu se nechal zmýlit i Slovák Peter Sagan a přišel tak o stupně vítězů.

Vedení v průběžném pořadí udržel po dni volna domácí Španěl Juan José Cobo, vítěz nedělní královské etapy. V bitvě o červený trikot má nadále k dobru dvacet sekund před britským cyklistou Chrisem Froomem.

Na Vueltě už po dnešku nepokračuje mistr světa v časovce Švýcar Fabian Cancellara, který na úvod třetího závodního týdne vzdal, aby se mohl připravovat na obhajobu titulu ve druhé polovině září v Kodani. "Abych byl na mistrovství čerstvý, potřebuju teď čas na regeneraci. Pak se pustím do závěrečné přípravy," uvedl čtyřnásobný časovkářský šampion.

V úterní 17. etapě čeká peloton poslední stoupání letošního ročníku, během 211 kilometrů vede trasa z Faustina do Pena Cabarga. Závod skončí v neděli tradičně v Madridu.

Reklama