Hlavní obsah

Štybar začal cyklokrosovou sezónu ve Stříbře jasným vítězstvím

STŘÍBRO

Dvojnásobný mistr světa Zdeněk Štybar zahájil cyklokrosovou sezónu suverénním vítězstvím v úvodním závodu Českého poháru Toi Toi Cupu ve Stříbře. Ve svém rodišti v sobotu navázal na prvenství z minulých dvou sezón.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Štybar

Článek

Štybar, jenž se hodlá po letošní sezóně v terénu už naplno věnovat silniční cyklistice, svým soupeřům brzy ujel. Jezdec stáje Quick Step záhy získal náskok, který postupně narostl na více než minutu a půl.

"Jelo se mi hodně dobře. Cítil jsem se výborně po fyzické i psychické stránce. Už se těším na souboje s nejlepšími světovými jezdci," citoval Štybara web cyklistického svazu. "Doma závodím moc rád. Atmosféra byla skvělá a hodně mě potěšilo množství diváků u trati," uvedl.

Za Štybarem se vytvořila skupinka pronásledovatelů, kteří spolupracovali a v závěru svedli souboj o druhé místo ve sprintu, v němž byl nejrychlejší Belgičan Jan Denuwelaere. Třetí dojel Petr Dlask. Obhájce celkového vítězství v poháru David Kášek vstoupil do seriálu dvanáctým místem.

Úvodní závod Českého poháru Toi Toi Cup v cyklokrosu ve Stříbře:
Muži: 1. Štybar (Quick Step) 59:17, 2. Denuwelaere (Belg.), 3. Dlask (Rubena Birell Specialized), 4. Mlynář (Focus Cycling Znojmo), 5. Kyzivát (Johnson Controls AŠ MB) všichni -1:35, 6. Zlámalík (KDL Trans-Landbouwkrediet) -1:49.
Ženy: 1. Schweizerová (Něm.) 31:15, 2. Mikulášková (Stadion Louny) -1:59, 3. Kuntová (GT Czech Team) -2:07.

Reklama