Hlavní obsah

Juniorka Huříková mistryní světa v časovce

BORDOLINO (Itálie)

Sedmnáctiletá Tereza Huříková se v italském Bordolinu postarala o první zlato v historii české cyklistiky v individuálních disciplínách, a to v časovce juniorek na 15,75 kilometru. Huříková tak navázala na loňský bronz Lukáše Fůse ze silničního závodu, předtím ještě skončil Lubor Tesař na MS 1993 třetí v silničním závodě amatérů.

Článek

Pro Huříkovou je to již druhá velká medaile v letošním roce - začátkem září ve francouzském Les Gets skončila třetí v cross country na horských kolech. O zlato ji ale připravil pouze defekt v posledním okruhu, do něhož vjížděla s náskokem minuty a půl. V loňském roce navíc vybojovala na evropském šampionátu v cross country již stříbro.

Na start úvodního závodu šampionátu v Itálii se postavilo 38 juniorek z 27 zemí a vedle Huříkové se snažila i druhá česká zástupkyně Jarmila Machačová, která skončila čtyřiadvacátá.

Huříková z celku Česká spořitelna MTB měla nejrychlejší mezičas již v polovině trati a nasazené tempo dokázala udržet až do cíle. Rodačka z Vimperku byla rychlejší o pět sekund před dvojicí Muchová a Sprattová; o stříbru Američanky rozhodly pouhé čtyři desetiny sekundy.

Juniorky - časovka (15,75 km):
1. Huříková (ČR)22:14
2. Muchová (USA)+5,27
3. Sprattová (Austr.)+5,67
4. Fischerová (Něm.)+51
5. Vosová (Niz.)+55
6. Knetemannová (Niz.)+1:00
...
24. Machačová (ČR)+1:41

Reklama