Hlavní obsah

Raboň po pádu v závodu Kolem Katalánska musel do nemocnice

Barcelona

Český cyklista František Raboň po pádu nedokončil třetí etapu závodu Kolem Katalánska a zamířil rovnou do nemocnice. Závod dnes zkomplikovalo jezdcům chladné počasí, déšť a ve vyšších polohách i sníh, kvůli kterému organizátoři zkrátili trať o 50 kilometrů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

František Raboň se už potřetí stal mistrem republiky v cyklistické časovce.

Článek

Raboň podle webu cyclingnews.com doplatil na hromadný pád už na desátém kilometru. Spolu s Novozélanďanem Julianem Deanem byl ale jediný, kdo po kolizi nemohl pokračovat, a oba společně zamířili na vyšetření.

Náročnost etapy v kombinaci s počasím způsobila odstoupení řady jezdců včetně vítěze Tour de France z roku 2010 Andyho Schlecka. Domácí Alejandro Valverde dokonce na trať vůbec nevyrazil. Organizátoři se rozhodli dnešní výsledky nezapočítat do celkové kvalifikace, takže v čele průběžného pořadí zůstal s náskokem půldruhé minuty Švýcar Michael Albasini.

Cyklistický etapový závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 3. etapa (155 km):
1. Brajkovič (Slovin.), 2. Golas (Pol.), 3. Carrara (It.), 4. Cherel (Fr.), 5. Sörensen (Dán.), 6. Vande Velde (USA), ...Raboň (ČR) nedokončil.
Průběžné pořadí: 1. Albasini (Švýc.) 7:12:12, 2. Hesjedal (Kan.), 3. Cherel, 4. Morabito (Švýc.), 5. Jeannesson (Fr.), 6. Martin (Ir.) všichni -1:32.

Reklama

Související témata: