Hlavní obsah

Slovák Sagan vyhrál po pádu i druhou etapu Kolem Kalifornie

Aptos

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhrál i druhou etapu závodu Kolem Kalifornie a ani tentokrát se jeho triumf neobešel bez potíží. Zatímco v neděli dvaadvacetiletý jezdec zvítězil navzdory defektu zhruba deset kilometrů před cílem, v pondělí se musel vyrovnat s pádem v předposledním stoupání.

Foto: Robert Galbraith , Reuters

Slovenský cyklista Peter Sagan v cíli druhé etapy.

Článek

Sagan si připsal páté vítězství v sezóně a stejný počet výher má na kontě i v nejvýznamnějším závodu v USA. Jezdec stáje Liquigas sice v předposledním stoupání zhruba 70 km před cílem upadl, dostal se ale zpět do čela a ve spurtu v Aptosu porazil australskou dvojici Heinrich Haussler, Leigh Howard.

V čele průběžného pořadí má Sagan po dvou výhrách náskok osmi vteřin před Hausslerem, Howard ztrácí dalších pět.

Český cyklista František Raboň dojel ve druhé etapě na 123. místě se ztrátou téměř patnácti minut a celkově mu patří 117. příčka.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 2. etapa (188,5 km):
1. Sagan (SR) 5:02:00, 2. Haussler, 3. Howard (oba Austr.), 4. De Kort (Niz.), 5. Rodriguez (USA), 6. Van Avermaet (Belg.) všichni stejný čas, ...123. Raboň (ČR) -14:45.
Průběžné pořadí:
1. Sagan 9:44:15, 2. Haussler -8, 3. Howard -13, 4. Louder (USA) -14, 5. Rodriguez, 6. Jacques-Maynes (USA) oba -16, ...117. Raboň -22:01.

Reklama

Související témata: