Hlavní obsah

Nemám problém s Kreuzigerem spolupracovat, ohradil se olympionik Bárta

Praha

Cyklista Jan Bárta si i po negativních reakcích následujících po jeho zařazení do nominace na olympijské hry dokáže představit, že bude v londýnském závodu spolupracovat s Romanem Kreuzigerem. Právě česká jednička posledních let Kreuziger v neděli po domácím šampionátu v Púchově uvedl, že spolupráce s Bártou je nemožná.

Foto: Jan Brychta

Trojice nejlepších závodníků z časovky na domácím šampionátu v silniční cyklistice v Púchově: uprostřed vítěz Jan Bárta, vlevo druhý Zdeněk Štybar a vpravo bronzový František Raboň

Článek

"Jsem ochotný s ním spolupracovat. Nemám s tím problém," prohlásil dnes v rozhovoru s ČTK Bárta, jenž obsadil jedno ze dvou českých míst pro závod s hromadným startem, který se v Londýně pojede 28. července.

O Bártovi se nelichotivě vyjádřil i bývalý cyklokrosový šampión Zdeněk Štybar, kterého si přál Kreuziger na olympiádu jako svého parťáka. "Myslím, že jsme s Raboněm, Kreuzigerem a bratry Velitsovými udělali skvělý závod. Ale mrzí mě, že v něm byli i takoví 'borci', kteří se mi smáli do tváře a nespolupracovali s námi. Mluvím o panu Bártovi, který nakonec jede na olympiádu," uvedl na svém webu Štybar, který se do olympijského minitýmu nevešel.

"Samozřejmě o všech těch věcech vím. Myslím ale, že to do sportu nepatří, tak bych to nerad rozebíral a nějak více komentoval," uvedl Bárta. Na olympijský start se sedmadvacetiletý jezdec německé stáje NetApp už teď moc těší. "Olympiáda je snem každého sportovce a pro mě byla olympijská nominace vynikající zprávou, za kterou jsem hrozně rád. Je to něco extra, když člověk může hájit české barvy," řekl Bárta, jenž zazářil při své premiéře na letošním Giru d'Italia druhým místem ve 14. etapě.

Trať olympijského závodu si již našel na internetu. "Věřím, že by mi mohla sedět. Očekávám, že se rozhodne až ve spurtu. Pokusím se být tam vepředu," uvedl Bárta.

Reklama

Související témata: