Hlavní obsah

Cyklista Rasmussen nakonec dostal trest za zmeškané testy

Paříž

Čtyřnásobný mistr světa v dráhové cyklistice Alex Rasmussen nakonec přece jen dostal osmnáctiměsíční trest za to, že třikrát během roku a půl neabsolvoval dopingovou kontrolu. Rozhodla o tom sportovní arbitráž CAS, která tak vyhověla odvolání Mezinárodní cyklistické unie (UCI) proti osvobozujícímu verdiktu Dánského olympijského výboru.

Článek

Rasmussen dvakrát zmeškal dopingovou kontrolu a jednou neinformoval o místě svého pobytu. Dánský olympijský výbor ho osvobodil kvůli procedurální chybě ze strany UCI. Ta měla informovat Rasmussena o třetím prohřešku do 14 dnů, ale učinila tak až za deset týdnů.

Mezinárodní cyklistická federace se odvolala a arbitráž se postavila na její stranu. "CAS rozhodla, že tato procedurální chyba nic nezměnila na faktu, že Alex Rasmussen zmeškal dopingový test poté, co se dopustil dvou stejných prohřešků, o nichž byl informován včas," vysvětlila v oficiálním prohlášení.

Trest začal platit zpětně od 1. října 2011 a Rasmussen nesmí startovat na olympijských hrách v Londýně. Navíc přišel o angažmá v týmu Garmin-Sharp.

Reklama