Hlavní obsah

König byl druhý v těžké horské etapě Kolem Utahu

Park City

Český cyklista Leopold König vybojoval druhé místo v náročné páté etapě závodu Kolem Utahu a před finálovým dnem je celkově čtvrtý. Čtyřiadvacetiletý jezdec německé stáje NetApp nestačil po sobotních 165 kilometrech s převýšením přes 3000 metrů a se třemi horskými prémiemi jen na Švýcara Johanna Tschoppa.

Článek

König nechyběl v závěrečném stoupání v popředí při nástupu vyprovokovaném domácím vítězem předchozích dvou ročníků Levim Leipheimerem a v náročném výjezdu do lyžařského resortu Snowbird potvrdil pověst silného vrchaře. Do cíle dojel se ztrátou 43 sekund na Tschoppa, který si poprvé v kariéře užije jízdu ve žlutém trikotu lídra, z něhož vysvlékl domácího Christiana Vandeveldeho. König před závěrečnou etapou se startem a cílem v Park City a dalším těžkým stoupáním ztrácí na první místo 53 sekund.

"Udělali jsme dneska všechno správně. Cílem bylo připravit Leovi pozici do závěrečného stoupání. Tým ten plán přesně naplnil a samotné stoupání pak Leo zvládl prostě skvěle. Za takový výsledek jsem víc než šťastný," radoval se na webu stáje její manažer Ralph Denk.

Reklama