Hlavní obsah

Cancellara ukončil sezónu, o pátý časovkářský titul nepojede

Bern

Švýcarský cyklista Fabian Cancellara předčasně ukončil sezonu a nebude usilovat na zářijovém mistrovství světa o pátý titul z časovky. Olympijský vítěz z Pekingu místo toho absolvuje další operaci pravé klíční kosti, kterou si zlomil na čtyřech místech v dubnovém závodu Kolem Flander. Pak zahájí přípravu na příští sezónu.

Článek

Letos se Cancellarovi nedařilo podle představ. Vybojoval jen čtyři vítězství včetně triumfu na domácím šampionátu v časovce a v prologu Tour de France, po kterém jel týden ve žlutém dresu lídra. Těsně mu však uniklo vytoužené vítězství v klasice Milán - San Remo a po dubnovém pádu téměř dva měsíce léčil zlomenou klíční kost.

Zklamání prožil i na olympiádě, kde obhajoval zlato a stříbro. V závodu hromadným startem znovu upadl a v časovce skončil sedmý. Na šampionátu v nizozemském Limburgu nakonec nebude ani bojovat o návrat na časovkářský trůn, na němž ho loni vystřídal Němec Tony Martin. Cancellara získal tituly v letech 2006, 2007, 2009 a 2010.

V časovce na MS bude chybět i olympijský šampion a vítěz Tour de France Bradley Wiggins. Britský cyklista pojede jen závod s hromadným startem.

Reklama

Související témata: